Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Jaunie ārvalstu vēstnieki Latvijā

Tikšanās ar LR ārlietu ministru

Laikraksts Latvietis Nr. 614, 2020. g. 16. sept.
LR Ārlietu ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

No kreisās: Francijas Republikas vēstniece Latvijā Aurēlija Ruajē-Gunēna (Aurélie Royet-Gounin), Korejas Republikas vēstnieks Latvijā Hans Songdžins (Han Seong-Jin), LR ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Kazahstānas Republikas vēstnieks Latvijā Timurs Primbetovs (Timur Primbetov) un Moldovas vēstnieks Latvijā Andrians Roša (Andrian Roşa). FOTO Laura Celmiņa, Ārlietu ministrija.

2020. gada 11. septembrī Rīgā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar 2020. gada pirmajā pusē akreditētajiem ārvalstu vēstniekiem Latvijā. Tikšanās piedalījās Francijas Republikas vēstniece Latvijā Aurēlija Ruajē-Gunēna (Aurélie Royet-Gounin), Korejas Republikas vēstnieks Latvijā Hans Songdžins (Han Seong-Jin), Moldovas vēstnieks Latvijā Andrians Roša (Andrian Roşa) un Kazahstānas Republikas vēstnieks Latvijā Timurs Primbetovs (Timur Primbetov). Amatpersonas pārrunāja valstu divpusējās attiecības un starptautisko attiecību aktualitātes, tostarp situāciju Baltkrievijā.

Runājot par sadarbību ar Franciju, ministrs pauda interesi aktivizēt sadarbību ar Franciju jaunajās Eiropas Savienības (ES) politikās, proti, ES digitālajā transformācijā, virzībā uz Zaļo kursu un klimata neitralitāti 2050. gadā, kā to apņēmās Latvijas un Francijas līderi jau 2019. gadā Sibiu samitā, tādējādi veicinot ES līderību klimata jautājumos.

„Latvija un Francija var sadarboties, veidojot Eiropas Savienības līmeņa regulējumu tiešsaistes platformām dezinformācijas jomā, kuras mērķis ir panākt lielāku caurskatāmību un atbildīgumu no platformām, vienlaikus nevājinot pamattiesības. Tāpat ir jāturpina atbalstīt tiesiskuma un demokrātijas stiprināšana gan Eiropas Savienībā, gan globāli. Notikumi Baltkrievijā ir skaidrs atgādinājums, cik svarīgas ir mūsu kopīgās vērtības,“ akcentēja ministrs.

Sarunā ar Dienvidkorejas vēstnieku Latvijā E. Rinkēvičs uzsvēra abu valstu politisko dialogu, ekonomisko sadarbību un sadarbību starptautiskajās organizācijās. „Dienvidkoreja ir svarīgs Latvijas partneris Āzijā ekonomiskās un politiskās sadarbības jomā. Latvija un Dienvidkoreja ir līdzīgi domājošas valstis, kuras augstu vērtē demokrātiju, noteikumos balstītu starptautisko kārtību un cilvēktiesības. Priecē, ka Dienvidkoreja ir viens no nozīmīgākajiem ekonomiskās sadarbības partneriem Āzijā. Līdz šim ir aktīvi strādājusi Baltijas valstu – Dienvidkorejas Apvienotā ekonomiskā komiteja un ceram, ka iespējami tuvā nākotnē tiks noslēgta Latvijas pārtikas produktu sertifikācija,“ sacīja ārlietu ministrs.

„Moldova ir viena no prioritārajām valstīm Latvijas attīstības sadarbības politikā. Mēs sniedzam atbalstu Moldovai caur attīstības sadarbību vairāk nekā 15 gadus. Šogad Latvijas attīstības sadarbības aktivitātes būs fokusētas uz Covid-19 krīzes seku pārvarēšanu. Ir jāturpina veicināt kontaktus starp mūsu valstu uzņēmumiem, jo saredzam potenciālu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā,“ sarunā ar Moldovas vēstnieku Latvijā uzsvēra E. Rinkēvičs.

Tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu par Kazahstānas vēstniecības Latvijā darba uzsākšanu. Ministrs izteica cerību uzņemt Kazahstānas ārlietu ministru vizītē Latvijā, pieskaņojot laiku vēstniecības oficiālajai atklāšanai Rīgā. „Abām valstīm ir jāturpina sadarbība transporta nozarē. Latvijai ir īpaša interese par Eiropas-Āzijas kravu pārvadājumiem un aviāciju, tādēļ ir jāturpina darbs pie gaisa satiksmes nolīguma. Tāpat esam ieinteresēti attīstīt sadarbību izglītības jomā, tai skaitā studentu piesaisti Latvijas augstskolās,“ pauda ārlietu ministrs.

LR Ārlietu ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com